Видич бе опериран успешно


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън потвърди, че защитникът Неманя Видич е претърпял операция на коляното и се очаква да се завърне в строя през следващия сезон. Както е известно, сърбинът скъса коленни връзки при загубата с 1:2 от Базел в началото не декември. Хирургическата интервенция е била извършена в сряда и е преминала успешно.

"Видич бе опериран в сряда и всичко мина добре. Възстановяването обаче ще бъде дълго, защото това са кръстни връзки и той ще може да се завърне в игра чак в началото на следващия сезон", цитира официалният сайт на Юнайтед думите на Сър Алекс.

Преди днешният мач с Блекбърн, за феновете на Юнайтед пристигнаха и добри ноивни: халфът Андерсон е близо до завръщането си на терена. Сър Алекс подчерта, че бразилецът показва забележителен прогрес, но му трябват още доста тренировки във фитнеса. До десет дни трябва да са напълно възстановени бранителите Фабио да Силва, Джони Еванс и Крис Смолинг, като последните двама могат да се завърнат още следващата седмица.

Относно Том Клевърли и Майкъл Оуен, сър Алекс поясни, че тяхното завръщане „все още е много далече".

 

120