Джерард: Ще се радвам да видя гърба на 2011-та година


Н. Гавазов

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард призна, че той ще се радва да види края на годината, през която заради контузии бе принуден да остане извън терените за продължителен период от време. Както е известно, миналият сезон завърши преждевременно за полузащитника, поради проблем в слабините през март, което наложи да му се направи операция, а завръщането му за новата кампания бе забавено от инфекция.

Стиви в крайна сметка записа участие като резерва в Карлинг Къп срещу Брайтън през септември, но само след пет мача, той получи инфекция на глезена инфекция, която го извади за два месеца.

Джерард направи дългоочакваното си завръщане срещу Блекбърн на връх Коледа и сега надеждите му са да няма повече здравословни проблеми през 2012 година.

„Без съмнение, аз ще се радвам да видя гърба на 2011 г.", заяви Джерард пред Liverpool Echo.

„Това беше много труден период, но всичко вече е минало. Тази вече ни очаква голям мач срещу Нюкасъл и ние трябва да направим всичко възможно, за да завършим годината добре, преди да започнем да мислим за следващата. С нетърпение очаквам 2012-та и с енадявам да изиграя много мачове през нея. Ако имам малко повече късмет и остана във форма, аз се надявам, че наистина ще успея да се насладя на последните пет месеца от сезона", допълва капитанът на Ливърпул.

 

172