Хосе Енрике: Надявам се феновете на Нюкасъл да ме разберат


Н. Гавазов

Защитникът на Ливърпул Хосе Енрике се надява, че запалянковците на неговия бивш отбор Нюкасъл, които ще дойдат днес на „Анфийлд", няма да го освиркват. Както е известно, испанецът проведе четири успешни сезона на „Сейнт Джеймсис Парк", един от които прекара в Чемпиъншип след изпадането на „свраките" през 2009 година. След завръщането си в елита, бранителят изигра още една година в състава на Нюкасъл, но след като отправи критики към ръководството на клуба, през лятото бе продаден на Ливърпул срещу сумата от 6 милиона паунда.

И докато почти сигурно Анди Керъл ще бъде освиркван, Енрике се надява, че феновете на „свраките" не са забравили предишните му заслуги за отбора.

„Аз се надявам, че те са ме разбрали, както и мотивите ми да напусна. Когато играех за отбора, аз се раздавах на сто процента и никой не може да твърди обратното. Аз не напуснах клуба, когато изпаднахме в Чемпиъншип, защото тогава също се чувствах виновен за провала. От Нюкасъл са ми останали само приятни впечатления и аз им желая с цялото си сърце успехи, защото те го заслужават. Невъзможно е да кажеш „не", когато отбор като Ливърпул те кани. Да, в момента не сме в най-добра форма, но този клуб е име и винаги ще бъде смятан за един от най-силните в Европа", цитира Sky Sports думите на Енрике.

„Аз все още обичам Нюкасъл, но сега съм играч на Ливърпул и винаги ще се боря за победа. Продадоха много футболисти - мен, Керъл, Нолан и е нормално отбора да забави оборотите. Но вижте ги сега! Имат си Демба Ба, който не се спира. Сезонът за тях се развива чудесно и аз искрено се радвам за тях. За мен това ще бъде особен мач", каза още испанският защитник.

 

138