Вила подписва с ирландски национал


Н. Гавазов

През следващата седмица Енда Стивънс ще подпише тригодишен договор с Астън Вила, съобщава Sky Sports. Сделката бе съгласувана още през лятото, но бирмингамци позволиха на левия защитник на националния отбор на Ирландия до 21 години да остане в Шамрок Роувърс до края на календарната година, за да може да помогне на отбора си в срещите от Лига Европа.

Алекс Маклийш смята, че Стивънс ще успее бързо да се адаптира към изискванията на Висшата лига и ще се справи с конкуренцията.

„Винаги е приятно, когато в отбора идва нов играч. Енди е футболист с висок потенциал. Той е млад играч, който тепърва ще прогресира. Имахме интерес към него и подписахме с него договор, но оттук нататък всичко е в неговите ръце. Той трябва да ме впечатли и да ме накара да си задам въпроса: „Това момче, навярно тярбва да бъде включено в основния състав?", заяви Маклийш за Sky Sports.

Официално сделката ще стане факт в понеделник, когато отваря трансферния прозорец, въпреки че Стивънс вече се намира в Бирмингам и тренира със съотборниците си.

 

119