Анри е близо до завръщане в Арсенал


Н. Гавазов

Тиери Анри е близо до завръщането си в Арсенал, гръмна The Telegraph. Според изданието, легендата на „артилеристите" е пристигнал в Лондон от Мексико, където беше на почивка и в момента преговаря с мениджъра Арсен Венгер относно възможността да заиграе отново на „Емирейтс Стейдиъм" докато трае паузата в първенството на Мейджър Сокър Лийг.

Както е известно, през януари един от нападателите Жервиньо ще замине за участие в Купата на африканските нации, поради което френският наставник на „артилеристите" е смекчил позицията си по въпроса със своя сънародник. Катализатор на сделката може да стане изявлението на сегашния клуб на Анри Ню-Йорк Ред Булс, откъдето вече дадоха съгласие за краткосрочен трансфер.

Двете страни обаче все още не са стигнали до разбирателство, освен това, Тиери е обезпокоен за своята репутация. Ако сделката не се състои, бившият френски национал ще трябва да се завърне в клуба си на 16 януари, където ще се включи в подготовката за новия сезон.

Ако все пак се стигне до сделка за двумесечен наем, Анри ще може да играе още в понеделник срещу Фулъм в мач от 20- кръг на Висшата лига на Англия

 

81