Шчесни: Най-важното е да изпреварим Тотнъм


Н. Гавазов

Вратарят на Арсенал Войчех Шчесни смята, че в остатъка от сезона неговият отбор трябва да се представи възможно най-добре и най-вече да изпревари своя градски съперник Тотнъм. През изминалия уикенд „шпорите" победиха с 1:0 Съндърланд, а „артилеристите" загубиха гостуването си на Манчестър Сити със същия резултат и по този начин единият тим от Северен Лондон - този на Хари Реднап- заема място в зоната, осигуряваща участие в Шампионска лига, а другият воден от Арсен Венгер - не.

В продължение на много години Арсенал имаше повече успехи от Тотнъм, но през сегашния сезон силите в Северен Лондон може да бъдат променени. Шчесни смята, че това не бива да се допуска.

„Нашата главна цел е да завършим сезона преди Тотнъм. Не искаме да бъдем под тях в класирането, независимо те на каква позиция са. Това е моята лична амбиция и надявам се на останалите ми съотборници. Аз съм един от привържениците на Арсенал, за когото е много важно да бъдат изпреварени „шпорите". Уверен съм, че това ще ни се отдаде. Ние сме по-добрият отбор и сме в състояние да се справим с натиска върху нас. В момента те наистина са много силен отбор, но аз се надявам през втората половина на сезона да започнат да губят точки", сподели за Evening Standard Шчесни.

 

120