Челси вади 33 милиона за Гьотце?


Н. Гавазов

Челси е готов да похарчи 33 милиона паунда за звездата на Борусия Дортмунд Марио Гьотце, съобщава Metro. Както е известно, талантливият 19-годишен футболист продължава с добрите си изяви и през този сезон и помогна на отбора си да продължи успешно с преследването на Байерн Мюнхен в борбата да защити титлата си, което породи интерес към него от няколко европейски клуба.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята Гьотце за един от най-добрите млади играчи в света и според спекулациите в пресата на Острова, французинът е готов да смачка трансферния рекорд на клуба и да плати 33 милиона паунда за Марио.

Според изданието, Андре Вилаш-Боаш също проявява интерес към таланта, който миналата седмица бе признат за най-добър млад футболист на Европа. Намеренията на португалския специалист са свързани с това да намери в дългосрочен план заместник на Франк Лампард в халфовата линия на отбора. Роман Абрамович иска отборът му да играе вълнуващ футбол и също споделя мнението на своя мениджър, което означава само едно - руският олигарх е готов да финансира трансфера на германския младеж.

Едва ли обаче Борусия Дортмунд ще позволи на тийнейджъра си да напусне през януари клуба и дори вече шефовете на „жълто-черните" заявиха, че искат удължаване на договора на играча до 2014 година. Въпреки това, според някои специалисти след Евро 2012 е напълно възможно да бъдат започнати преговори за Гьотце, особено ако същия се представи успешно на големия футболен форум в Полша и Украйна, като по този начин ще бъде повишена и неговата цена.

 

162