Евертън сключи нов договор с Рос Баркли


Н. Гавазов

Евертън обяви официално, че е сключил нов дългосрочен контракт с полузащитника Рос Баркли, който се смята за най-яркия млад талант на клуба от времето на Уейн Рууни насам и мнозина специалисти предричат на играча много ярко бъдеще, включително и това, че до няколко години той ще се превърне в най-добрия английски футболист на този пост.

През сегашния сезон талантът стремително влезе в плановете на Дейвид Мойс, дебютирайки срещу Кунск Парк Рейнджърс още в първия кръг на Висшата лига на Англия. След формата на Баркли се понижи и той често бе оставян на резервната скамейка.

Това обаче не попречи на пресата на Острова да започне да разсъждава над това, че интерес към играча има от страна на Челси, а след последните проблеми на Юнайтед в средната си линия, мнозина започнах да припомнят историята с Уейн Рууни.

По всичко изглежда, че това е накарало ръководството на карамелите да започне незабавни преговори с Баркли за нов договор и в рамките на една седмица разговорите са завършили успешно, всички формалности изгладени и Рос е подписал договор с клуба от „Гудисън Парк" до лятото на 2016 година.

 

79