Лампард готов да подпише нов договор с Челси


Н. Гавазов

Полузащитникът на Челси Франк Лампард още един път даде да се разбере, че няма никакво намерение да напуска своя отбор в близко време, съобщава The Guardian. Според изданието, 33-годишният футболист вече е изразил пред ръководството желанието си продължи своя договор с клуба. Както е известно, сега действащият контракт на Лампард е до 2013 година и в медиите се появиха спекулации, че той ще се раздели с лондончани, включително и това, че може да отиде в Реал Мадрид или в отбор от Мейджър Сокър Лигата.

Очевидно е, че това не отговаря на истината и по такъв начин се слага на една от най-големите спекулации в пресата в последните дни. Лампард, който получава по 160 000 паунда седмично наистина в последно време не намира редовно място в титулярния състав, но в понеделник събра овациите на „Стамфорд Бридж", когато отбеляза победния за гол за своя тим.

„Аз искам да играя и своя най-добър футбол демонстрирам, когато играя постоянно. Сега ту играя, ту не. Вече съм на 33 години и разбирам какво се случва. Но аз искам да играя постоянно, защото усещам, че мога да дам още много на своя отбор. Договорът ми действително изтича след 18 месеца и за това време аз ще бъда в отбора и ще продължавам да работя за него с всички сили", заяви след мача Лампард.

 

80