Юнайтед търси полузащитник


Н. Гавазов

Пресата на Острова ни убеждава тази сутрин, че по време на януарския трансферен прозорец Манчестър Юнайтед може да закупи нов играч. Както е известно, през миналата седмица Сър Алекс заяви, че той не възнамерява през зимата да бъде активен на трансферния пазар, тъй като е доволен от състава, още повече, че в този период избора е ограничен.

Нещата обаче се промениха, когато в началото на седмицата Дарън Флетчър обяви, че слага временно край на кариерата си, за да се пребори с болестта, която диагностицираха докторите. Ситуацията става още по-сложна след като в лазарета вече се намират Андерсон и Клевърли, за които не се знае колко време ще бъдат извън строя.

The Telegraph смята, че излизането на Юнайтед на трансферния пазар е гарантирано, още повече, че Сър Алекс вече е поискал пари от собствениците на клуба за покупката на играч в центъра на терена.

Според изданието, основната трансферна целта на английския гранд ще бъде полузащитника на Евертън и националния отбор на Англия Родуел, за когото ще трябва да се заплатят около 20 милиона паунда.

 

92