Пол Инс: Юнайтед има нужда от играчи като Модрич или Иниеста


Н. Гавазов

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Пол Инс смята, че наближаващия трансферен прозорец е добре дошъл за клуба от „Олд Трафорд". Както е известно, полузащитникът Дарън Флетчър бе принуден снощи да прекрати временно кариерата си, заради възпаление на червата - процес, който лекарите диагностицираха като улцерозен колит.

По-рано Сър Алекс обяви, че няма намерение да бъде много активен на трансферния пазар през януари, но Инс е на мнение, че липсата на шотландския национал може да промени мнението на мениджъра. Отсъствието на други халфове като Андерсън, Том Клевърли, както и на защитника Неманя Видич, Пол е на мнение, че полузащитникът на Тотнъм Лука Модрич може да предизвика интерес от страна на Сър Алекс.

„Аз чувствам, че те се нуждаят от повече креативност в халфовата линия. Очевидно е, че загубата на Пол Скоулс е голяма загуба за отбора. Очевидно е, че повече играчи като Рой Кийн или Брайън Робсън няма да имаме. Оттогава насам играта се промени много и ние така и не успяхме да намерим подобни изпълнители, така че той (Б.ред. - Сър Алекс) трябва да търси друг начин да осъществява контрол в средата на терена и аз мисля, че това може да дойде от творчеството на някой като Лука Модрич или Андрес Иниеста. Това са играчите, които бих търсил", заяви Инс в интервю за BBC Radio Five.

„Сигурен съм, че Сър Алекс ще прегледа нещата и той ще потърси точно такъв тип играч и то не само да бъде в средата на терена, но съм сигурен, че той вече е взел под внимание контузията на Видич. Убеден съм, че той знае какво прави. Няма никакъв смисъл да му казвам какво да прави, защото той си остава най-големия мениджър, с който някога съм работил", допълва бившият полузащитник на Юнайтед.

 

81