Травмата на Андре Сантос се оказа по-сериозна от очакваното


Н. Гавазов

Арсенал официално обяви, че левият защитник на отбора Андре Сантос се подготвя за операция на връзките на глезена, за възстановяването от която са необходими три месеца. Както е известно, бразилецът получи травмата по време на срещата от заключителния кръг на Шампионската лига срещу гръцкия Олимпиакос.

Веднага стана ясно, че защитникът няма да може да играе срещу Евертън през уикенда, а малко преди мача с „карамелите" бе съобщено, че Сантос ще отсъства от терените около 3 седмици. Нещата обаче се оказаха по-сериозни и след консултация със специалисти, днес бе решено Андре да се подложи на операция.

Очаква се през тази седмица 28-годишният бразилец да претърпи хирургичната интервенция в своята родина и да се завърне в строя не по-рано от средата на март следващата година.

Тази новина със сигурност ще обезпокои наставника на Арсенал Арсен Венгер, който през януари може да се принуди да излезе на трансферния пазар след като другият ляв бек Киърън Гибс също е травмиран и проблемната позиция до този момент се покрива с помощта на Томас Вермаелен, което от своя страна отслабва центъра на отбраната.

 

105