Вилаш-Боаш към Невил: Внимавай какво говориш!


Н. Гавазов

Войната на думи между мениджъра на Челси и Гари Невил продължи да ескалира, след като наставникът не „сините" реши да отговори на критиките на бившия капитан на Манчестър Юнайтед отправени към отбора от „Стамфорд Бридж". Както е известно, преквалифициралият се в коментатор Невил бе откровен относно недостатъците в играта на „сините", с което си навлече гнева на португалският специалист, който след мача от Шампионската лига с Валенсия във вторник нападна Гари, заявявайки че бившият футболист а „червените дяволи" е изключително агресивен спрямо неговия клуб.

Но това, което се случи в средата на седмицата изглежда като незначителна тирада в сравнение с изригването на Вилаш-Боаш в петък по време на пресконференцията преди мача с Манчестър Сити.

„Мога да му ги кажа тези неща лично - какво знае той за съблекалнята на Челси? Гари Невил да не би да се преоблича в нашата съблекалня? Как може той да си представя какво се случва в нашата съблекалня? Откъде знае? Знае ли изобщо къде се намира Кобъм? Той дори не знае как се стига до тук!", изригна Андре на коментариите на Невил по време на мача с Валенсия, в които Гари каза, че не би искал да се намира в съблекалнята на Челси.

„Вие не трябва да си измисляте и спекулирате с неща на базата на предположения и слухове от непотвърдени източници. Някои хора имат повече или по-малко идеи в главата си, но той няма откъде да знае, какво правим ние вътре в отбора. По принцип съм нормално безразличен и не гледам телевизия, за да знам какво говорят тези хора. Точно тогава обае гледах телевизия и останах смаян", заяви Вилаш- Боаш.

Португалецът не пропусна да отговори и на твърденията на Невил, че Давид Луис се контролирал с игра на PlayStation.

„Вие не можете да се обърнете по този начин към най-добрия бразилски централен защитник и да говорите по този начин. Това е смешно. Давид играе в отбора с най-много титли в света, така че внимавайте с това, което говорите", продължава мениджърът на Челси.

„Агресията му наистина е тотална. Никой не се фокусира върху това, че Демба Ба се намираше в засада, а всички искаха Луис да получи червен картон и най-голям скандал направи Алън Пардю. Да, но човекът му е в засада. Може би нападателят трябва да си пооправи играта, а може би Пардю трябва да има повече късмет", продължава Вилаш-Боаш.

„Повечето от тези хора, които ни критикуват в момента, са били навремето свързани с някои отбори и са предубедени в позициите си, което означава, че в процеса на изявяването на своите мнения те мислят грешно. Смешен е начина, по който се изявяват говорят", допълва Вилаш-Боаш.

 

267