Суарес с нови проблеми


Н. Гавазов

Нападателят на Ливърпул Луис Суарес може да се сблъска с нови репресии от страна на Футболната асоциация на Англия (ФА), след като стана известно, че снощи в срещата от 14-я кръг на Премиършип срещу Фулъм показа среден пръст на трибуните на „Крейвън Котидж", съобщава новината Sky Sports. В понеделник вечер „червените" претърпяха загуба с 0:1 и Суарес имаше от какво да бъде разтроен - той не успя да вкара гол, не успя да спечели дузпа, а отборът му остана и с човек по-малко.

Епизодът с опита да бъде заработен 11-метров наказателен удар е достоен за нашето внимание. След контакт със защитника на домакините Хангеланд, уругваецът падна на земята, но не последва реакция от страна на съдията - Луис чу единствено освиркванията на трибуните и гневните крясъци на запалянковците, които го обвиняваха в симулация. След края на срещата, напускайки терена на „Крейвън Котидж" Суарес чу отново по свой адрес оскърбления и в отговор показа среден пръст на феновете на Фулъм.

Според Sky Sports, сега от ФА очакват доклада на главния съдия в мача и в резултат на него ще бъде взето решение. Но дори Кевин Френд да не е забелязал инцидента, футболните чиновници е твърде вероятно да се сезират сами и да повдигнат обвинения срещу уругваеца, ако разбира се бъдат намерени нужните видеодоказателства.

„Аз не съм видял снимката и не се наемам да вярвам на никакви приказки. Ако ми покажете снимка и ме убедите, че тя е автентична, тогава мога да коментирам. Но до този момент, докато не се докаже нещо, аз няма да разговарям по темата", заяви мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш.

89