Вилаш-Боаш: Победата е изключително важна за възраждането на отбора


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Андре Вила-Боаш след победата над Нюкасъл с 4:0 в среща от 14-я кръг на Висшата лига на Англия отбеляза важността на този успех за неговия отбор, а също така изрази надежда за доброто емоционално състояние на неговите възпитаници в предстоящите мачове на тима.

„През всичките 90 минути ние показахме уверена игра. Отчитайки последните резултати, мачът с Нюкасъл беше много важен за възраждането вярата на отбора в своите сили. Извинявайте, но резултат 3:0 не беше толкова справедлив по отношение на Нюкасъл, защото се сблъскахме с отбор, който се намира в подем и притежава една от най-силните отбранителни линии в Лигата. Но свършихме фантастична работа и заслужихме тази победа", заяви Вилаш-Боаш на пресконференция след мача.

„Предстои ни важен мач с Валенсия в Шампионската лига. Победата в него ще ни позволи да достигнем на нужното емоционално равнище за мача с Манчестър Сити, в който имаме шанс да съкратим изоставането от първото място в таблицата за класиране", допълни наставникът на Челси.

104