Давид Луис: В следващите два мача трябва да победим


Н. Гавазов

Защитникът на Челси Давид Луис предупреди, че сезонът на лондончани зависи изцяло от следващите два мача на отбора, съобщава ESPN. Както е известно, „сините" претърпяха четири загуби в последните си седем мача във всички турнири и изостават от лидера Манчестър Сити на десет точки. Освен това, отборът от „Стамфорд Бридж" е изправен пред угрозата да се сбогува с Шампионската лига, което внася допъллнително напрежение в клуба.

След като бяха отстранени от Ливърпул в турнира за Карлинг Къп в средата на седмицата, "сините" имат все по-малки шансове за спечелване на трофей този сезон. Според Луис, Челси има нужда от нов импулс в играта си.

"Не сме отбор в криза, но мачовете с Нюкасъл и Валенсия ще бъдат решаващи за нас. Направихме серия от лоши резултати и в съблекалнята не е много приятно. Сега обаче е моментът да обърнем нещата и ние сме решени да спечелим следващите ни няколко срещи. Трябва да победим Нюкасъл и Валенсия, за да запазим надеждите си за спечелване на Висшата лига и Шампионската лига. Ввсе още не мислим за двубоя с Валенсия, защото сме съсредоточени върху мача ни с Нюкасъл. „Свраките" са в подем и са опасни, колкото Манчестър Юнайтед. Трудно ще ни бъде срещу тях, но всички се надяваме на успех", цитира ESPN думите на Давид Луис.

 

90