Манчини: Побеждаваш ли, обречен си на завист


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини сподели своите мисли за причините, поради които неговият отбор не е толкова обичан. Според италианският специалист, всичко се дължи на завистта на хората към успешните отбори. Както е известно, след като клубът премина в арабски ръце през 2008 година, в него бяха инвестирани над 1 милиард паунда и на „Етихад Стейдиъм" пристигнаха някои от най-големите звезди на световния футбол. В резултат, през настоящия сезон Сити не само е лидер в класирането на Висшата лига на Англия, но и единственият отбор, който все още не познава горчивината от загубата.

„Всеки един отбор, който започне да побеждава няма как да стане обект на съчувствие. Мислите ли, че на Манчестър Юнайтед някой му симпатизира? Те постоянно побеждават и печелят трофеи и са обект на постоянна завист. Именно за това смятам, че нашият отбор няма да се радва на никакви симпатии в следващите си мачове", заяви Манчини за Sky Sports.

„Що се отнася до трофеите и победите, този въпрос ще го разгледаме през януари. Нека мине зимата и тогава ще може да говорим, способни ли сме да спечелим не", допълва наставникът на „гражданите".

Както е известно, снощи собственикът на Сити Шейх Мансур призна в първото си интервю пред британската преса, че целта на отбора е спечелване на титлата във Висшата лига на Англия.

 

96