Съндърланд уволни Стив Брус


Н. Гавазов

Съндърланд официално обяви, че Стив Брус е уволнен от поста мениджър на отбора. Както е известно, 50-годишният специалист пое „черните котки" през 2009 година след като преди това бе начело на Уигън. По време на всички трансферни прозорци Брус привличаше нови играчи, но така и не успя да изгради боеспособен отбор.

През сегашния сезон собственикът на клуба Елис Шорт уволни президента на клуба Найил Куин сам зае този пост. Но прогрес в резултатите не настъпиха и следващият, който си тръгва е мениджъра.

След загубата от Уигън през уикенда, Съндърланд заема 16-то място в таблицата за класиране, намирайки се на две точки от зоната на изпадащите. Отборът ще бъде трениран от асистента на Брус Ерик Блек - до момента, докато ръководството на клуба не намери друг мениджър.

„Това е труден момент за всички нас и ситуация, която не я искахме. Но моята работа като президент е да действам в интерес на нашия клуб и мога да кажа, че не взех това решение толкова лесно. За съжаление, резултатите от този сезон просто не са достатъчно добри и аз чувствам, че трябва да бъде направена промяна. През всичкото време Стов работи честно и почтено и доказателство за това е характера, който показа по време на престоя си в Съндърланд. Бих искал лично да му благодаря за неговия принос към клуба през последните две и половина години и всички в Съндърланд му желаем най-доброто", се казва в изявление на собственика на клуба Шорт, публикувано на официалната страница на клуба.

Това е първото уволнение на мениджър през сегашния сезон във Висшата лига. Останалите наставници продължават своята работа, въпреки че някои също са заплашени от уволнение.

 

109