Арсенал твърдо е решен да привлече Подолски


Н. Гавазов

Миналият петък скаути на Арсенал са присъствали на мача от 14-я кръг на Бундеслигата между Кьолн и Борусия М'гладбах, за да наблюдават играта на нападателя на „козлите" Лукаш Подолски, съобщават медиите на Острова. Както е известно, действащият контракт на немския национал с Кьолн изтича през 2013 година, което е заинтригувало шефовете на клуба от „Емирейтс".

Арсенал прояви своя интерес още през лятото, когато двата тима се срещнаха в приятелски мач помежду си, а в началото на настоящия месец от лагера на лондончани изтече информация, че те готвят офанзива по отношение на Подолски, което принуди генералният мениджър на немския клуб Фолкер Финке да побърза със стартирането на преговорите за новия договор на Лукаш.

Трансферът на нападателя се оценява на около 20 милиона паунда. Своето предложение Арсенал се готви да отправи през януари, като Венгер се надява, че с привличането на играч от калибъра на Подолски ще помогне да бъде убеден Ван Перси да остане на „Емирейтс".

Треньорският щаб на лондончани се готви да използва футболиста като флангови играч, но най-вече като втори нападател, където немецът ще бъде партньор на Ван Перси, което означава, че с привличането му, Арсен Венгер се надява да се върне към схемата а игра 4-4-2.

 

87