Анализатор: След като нападателите на Юнайтед не вкарват, какво търси Бербо на пейката?


Н. Гавазов

Известният футболен анализатор Джо Ловджой, смята за странно, че мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън продължава да игнорира голмайстора на Висшата лига за миналия сезон Димитър Бербатов, който започна само в един от 13-те мача на отбора през настоящия сезон. Според специалиста, „червените дяволи" страдат от липса на огнева мощ и с нищо не могат да убедят, че през втория сезон отборът на Сър Алекс е в състояние да стопи разликата с градския съперник Манчестър Сити.

„Всяко правило си има своето изключение. Конвенционална мъдрост е, че Манчестър Юнайтед е силен през втората част на сезона, но този сезон най-вероятно ще се различава от предишните. Миналата година отборът стана шампион при нисък стандарт във Висшата лига, но този път конкуренцията е много по-силна. Нападателите на „червените дяволи" вкараха общо осем гола в последните си девет мача, докато Сити и Тотнъм бележат за забавление", пише Ловджой.

„Юнайтед трябваше да спечели в събота, но завърши разочароващо 1:1. Вниманието е фокусирано върху несъществуващата дузпа, която донесе точката за тима на Алън Пардю, но ако шампионите са толкова добри, не трябваше ли да постигнат победа с убедителна разлика и кой може да оспори факта, че нападателите на Сър Алекс не могат да вкарат повече от един гол в последните си мачове от лигата? Това може да ги детронира", продължава анализаторът.

„При тези обстоятелства, изглежда все по-странно, че мениджърът на Юнайтед продължава да игнорира Бербатов, който започна само в един от 13-те мача и влезе като резерва в други четири. Никой не вкара повече, отколкото българина със своите 20 гола през миналия сезон, а действията му се характеризират със спокойствие и сигурност, което контрастира с хаоса, който видяхме в събота", пише още Ловджой.

„Какво да кажем за Юнайтед? На зрителите отново беше напомнено, че отбора страда от липса на огнева мощ и сегашната разлика от Сити е много по-голяма от онези 12 точки дистанция от Нюкасъл през 1996 година, но тогава играчите на „червените дяволи" вкарваха. Сър Фъргюсън постоянно говори, че той използва най-доброто с което разполага и няма нужда да купува нови футболисти през януари, но защо тогава в събота той не използва Бербатов, който вкара гол срещу Бенфика?", пита анализаторът.

 

142