Манчини: Играчите на Ливърпул изкараха картона на Балотели


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини отказа да критикува Марио Балотели, който получи червен картон при равенството 1:1 срещу Ливърпул на „Анфийлд". Както е известно, италианският национал бе изгонен само 18 минути след като влезе в игра през второто полувреме на мястото на Самир Насри. Манчини смята, че първият жълт картон на Балотели е заслужен, но в ситуацията при сблъсъка на неговия нападател с Шкъртел, санкцията е била пресилена и е в следствие на натиск от страна на играчите на Ливърпул.

„Това не беше правилно, не съм съгласен, че трябваше да получи втори жълт картон. Реферът не искаше да го наказва, защото Марио не направи нищо за да получи картон. Мисля, че всеки път, когато Балотели прави нещо, противниковите играчи го провокират. Съдията даде пряк свободен удар, но не искаше да показва жълт картон до момента, в който всички играчи на Ливърпул не го наобиколиха. Гледах повторението и за мен цялата ситуация е едно нищо. Такива неща се случват постоянно във всеки мач от Висшата лига и не се наказват", цитира Sky Sports думите на Манчини.

„Трябва да обърна внимание на Марио, защото и той самият знае, че другите играчи го провокират. Заради червения си картон, той стана причина Ливърпул да има няколко шанса за гол", допълва италианският специалист.

След мача домакините изявиха претенции, че Балотели е увредил вратата на съблекалнята за гостите, но Манчини отрече да знае нещо за това.

„Аз не знам нищо за това, но ако Марио е повредил вратата на съблекалнята, той ще я заплати", допълва наставника на Сити.

 

109