Пойет: Евра не трябва да плаче като бебе


Н. Гавазов

Бившият полузащитник на Уругвай Густаво Пойет защити сънародника си Луис Суарес по обвиненията в расизъм и обвини защитника на Манчестър Юнайтед Патрис Евра, че „плаче като бебе". Както е известно, след изказване на французина пред Canal Plus, че по време на последната среща между двата отбора на „Анфийлд" нападателят на „червените" е отправил „най-малко десет пъти" расистки обиди към него, Футболната асоциация на Англия инициира разследване срещу Суарес и в средата на тази седмица обвини уругвайския национал в расизъм.

В момента нападателят на Ливърпул е заплашен от сурово наказание, включително да остане извън терените за период от около два месеца, което със сигурност няма да се хареса на мениджъра Кени Далглиш.

„Играх седем години в Испания и ме наричаха с всякакви думи, защото идвам от Южна Америка. Никога не съм излязъл и да плача като бебе, така както го направи Патрис Евра. Вярвам в Суарес и съм тъжен, че го обвиняват в такова нещо. По-лошото е, че се вярва на човек, който не може да представи никакви доказателства. Защо думата на един човек трябва да тежи повече от тази на друг?", споделя за Sky Sports Пойет.

 

92