Клевърли и Йънг се завърнаха в строя


Н. Гавазов

Полузащитникът Том Клевърли и крилото Ашли Йънг се възстановиха от своите травми и по този начин ще могат да играят за Манчестър Юнайтед в предстоящия кръг на Висшата лига на Англия срещу Суонзи. В събота „червените дяволи" ще гостуват на новака в Премиършип и в навечерието на този мач Сър Алекс ще може отново да разчита на двамата играчи, които идеално се вписаха в състава през настоящия сезон.

22-годишния Клевърли най-накрая се справи с контузията, която получи в двубоя срещу Болтън на 10 септември. В турнира за Купата на Лигата срещу Алдършот Том се завърна в строя, но рецидив на травмата го върна обратно в лазарета.

Що се отнася до Йънг, привлеченият през лятото от Астън Вила за 16 милиона паунда футболист излекува контузията, която получи при гостуването на Евертън на 29 октомври.

Заради здравословните си проблеми двамата не бяха повикани в националния отбор на Англия за неотдавнашните приятелски срещи против Испания и Швеция. Въпреки това, Клевърли и Йънг запазват добри шансове да заслужат правото да играят в отбора на капело на евро 2012, още повече, че представянето им в „червените дяволи" е великолепно.

Участието на Дани Уелбек срещу Суонзи обаче остава под въпрос, след като нападателят получи травма в двубоя на „Трите лъва" срещу Испания. Решението, дали Уелбек ще играе срещу "лебедите" ще бъде взето в последния момент.

 

90