Видич: Сър Алекс е велик треньор!


Н. Гавазов

Капитанът на Манчестър Юнайтед Неманя Видич сподели защо смята Сър Алекс Фъргюсън за велик треньор. Както е известно, през тази седмица шотландският специалист ще празнува своя 25-годишен юбилей начело на отбора от „Олд Трафорд", след като на 6 ноември 1986 година бе назначен за мениджър на „червените дяволи".

"Най-важното е, че той вдъхва увереност в играчите. Той ни вярва и ние постоянно чувстваме неговото доверие. Когато имаме проблеми от независимо какъв характер, Сър Алекс винаги е готов да се притече на помощ. Особено силно усетих това през първата си година на пребиваването ми в Англия. Това те кара да изграждаш особени отношения с него, които няма как да бъдат обяснени. Той действително е голям като треньор и психолог", споделя Видич за Magic1152.

„Всеки има своите трудни моменти, но ще ви призная, че той знае как да ни накара да ги преодоляваме. Понякога е прекалено строг, а понякога може да се шегуваш с него. Винаги знае, как трябва да се държи с всеки един от нас. Не знам какво е значението му за клуба - много е трудно да му бъде направена оценка. Но аз смятам, че Сър Алекс е велик треньор!", допълва сърбинът.

 

76