Уелбек се съгласи да подпише нов петгодишен договор


Н. Гавазов

Нападателят Дани Уелбек ще печели три пъти повече от това, което получава в момента, след като даде принципното си съгласие по основните точки от новия петгодишен договор, който му беше предложен по-рано от ръководството на Манчестър Юнайтед, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com.

Според изданието, представители на 20-годишния нападател са провели серия от разговори с шефовете от „Олд Трафорд" в последните няколко седмици и са уредили на своя клиент заплатата от 45 000 лири на седмица. Новото споразумение се явява като награда за страхотната форма, която Уелбек демонстрира от началото на настоящия сезон.

В момента нападателят прибира по 15 000 лири на седмица и с подписването на новия договор двете страни са убедени, че той е справедливо отражение на положението му в клуба. Уелбек, който прекара миналия сезон под наем в Съндърланд има пет попадения на сметката за новия сезон и дори изпревари голмайстора на Висшата лига за миналия сезон Димитър Бербатов, включително и в избора на Сър Алекс като трети нападател в Манчестър Юнайтед.

„Аз смятам, че той е готов да играе за Англия и в това не бива да има никакви съмнения", сподели наскоро Сър Фъргюсън.

 

88