Венгер: Победата над Челси е определяща за сезона


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че съботната победа над Челси може да бъде определяш момент за отбора. Както е известно, „артилеристите" пристигнаха на „Стамфорд Бридж" като аутсайдери, но те шокираха всички специалисти и най-вече своите съперници, демонстрирайки атакуващ футбол, благодарение на който спечелиха мача с 5:3. По такъв начин Арсенал се изкачи в таблицата за класиране и вече се намира на седем точки от второто място на Манчестър Юнайтед - подвиг, който изглеждаше невъзможен след онова безмилостно 2:8 в началото на кампанията.

Със загубите срещу Ливърпул, Тотнъм и Юнайтед, мнозина специалисти изказаха съмнение, че Арсенал ще успее да се конкурира успешно за топ 4. Но след победата над Челси, Арсен Венгер смята, че успехът трябва да се превърне в трамплин за постигане на по-големи цели.

„За нас това беше огромен тест - в състояние ли сме да се конкурираме с най-добрите отбори. Никой не предполагаше преди мача, че сме в състояние да го направим и ни бяха отписали. Беше наистина тест - ще победим ли, ако играем добре и ние го направихме. Това е първата голяма победа на отбора и преди мача в главите на играчите имаше несигурност дали те могат да спечелят голям мач. Е, получи се много приятна игра с много голове. Това беше един приятен уикенд", цитира Sky Sports думите на Венгер.

„Победата не значи нищо. Разбирам радостта на играчите, които много искаха да зарадват феновете си и да общуват с тях след мача. Но сега просто трябва да продължим напред и да използваме успехът като трамплин, за да продължим по-напред и стигнем далече. Играчите ми знаят, че така трябва да бъде и какво трябва да правят", допълва френският специалист.

 

85