Сити наказа Тевес


Н. Гавазов

Манчестър Сити глоби Карлос Тевес с четири седмични заплати, след като го намери за виновен в извършване на нарушение по време на срещата от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен, съобщи Sky Sports. Освен това, играчът беше предупреден да внимава с бъдещето си поведение. 27-годишният футболист, който  в петък се яви на дисциплинарно изслушване, също така е наказан с отстраняване от отбора за две седмици, но това наказание вече бе изтърпяно.

Както е известно, Тевес отхвърли обвиненията, че е отказал да влезе в игра като резерва и призна, че не се е съгласил да излезе и да загрява, тъй като вече го е бил направил. Клубът обаче, в изявление на официалният си уебсайт заяви, че намира аржентинският национал за виновен в пет нарушения на договора си, сред които това да участва в мачове, когато е посочен от представител на клуба. Другите нарушения са неизпълнение указанията на мениджъра, а също и неспазване устава и правилниците на ФИФА и УЕФА, правилата определени от ФА, правилата на Лигата и Кодекса на добрите практики.

Тевес има 14 дни да реши дали да обжалва пред борда на директорите на клуба. Ако все пак го направи и следващото решение отново е срещу него, той ще има правото да се жалва пред Висшата лига. Според английски медии сагата може да се проточи до декември.

 

153