Лестър изгони Ериксон


Н. Гавазов

Свен-Йоран Ериксон вече не е мениджър на Лестър, след посртедствения старт на първенството, съобщава новината Sky Sports. Тайландските собственици на клуба инвестираха в 10 милиона паунда за нови футболисти през лятото и очакваха много от отбора, но явно не останаха доволни от началото на кампанията. Въпреки, че „лисиците" са само на 5 точки от промоция, загубата от Милуол с 0:3 у дома през уикенда явно е станала последната капна, довела до решението на шефовете от Football Investments.

"ФК Лестър Сити потвърждава днес, че по взаимно съгласие се разделя с мениджъра Свен-Йоран Ериксон. Първият треньор Дерек Фейзъкърли също напуска. Клубът и бордът на директорите иска да благодари на Ериксон за неговата работа по време на 13-месечния му престой на "Кинг Пауър Стейдиъм" се казва в официално съобщение.

Шведът пое Лестър миналия октомври, когато съставът бе в зоната на изпадащите. Той обаче, успя да го спаси и в края на кампанията „лисиците" приключиха на 10-а позиция.

Директорът на академията Джон Ръдкин заедно с треньора Майк Стоуъл ще водят състава до намирането на заместник на Ериксон. Според слуховете, Мартин О'Нийл, Марк Хюз и Алан Шиърър са сред фаворитите за поста.

 

92