Венгер: Арсенал показа характер


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер похвали играта на своите възпитаници срещу Стоук Сити, подчертавайки че през второто полувреме воденият от него отбор е доминирал тотално над своя съперник. Както е известно, двата отбора се срещнаха в мач от деветия кръг на Висшата лига на Англия, в който домакините поведоха в резултата благодарение на попадението на Жервиньо, но преди почивката Крауч възстанови равенството. През втората част „артилеристите" бяха по-добрият отбор и чрез два гола на Робин ван Перси достигнаха до победата.

„Показахме много солидна отборна игра и виждате, че се представихме отлично и в защита, особено срещу тим като Стоук. Добре започнахме срещата и действахме добре, но в края на полувремето загубихме концентрация и бяхме наказани. След това започнахме да играем нервно, защото трябваше да направим пробив, а това не ни се отдаваше. Не успяхме и да се успокоим. Добре, че дойде почивката. През второто полувреме излязохме напълно спокойни, доминирахме тотално, единственото, което ни липсваше обаче, беше голът. Като цяло показахме добра игра, показахме характер и смятам, че зарадвахме феновете си. Бяхме настроени позитивно и се виждаше, че момчетата ми са готови да дадат всичко от себе си за победата", цитира ВВС димите на Венгер.

„Ван Перси не започна мача, защото е с травма. Преди мача тренирах с 19 човека, защото не бях сигурен ще взема ли Робин. Сутринта преди мача проведохме тестове и според лекарите, нищо не пречеше Ван Перси да играе. Поради това реших да му дам почивка, като 15 пъти пресмятах различни варианти. Но видяхте какво направи -това, което може най-добре", допълва наставникът на Арсенал.

 

85