Манчини: Победихме един фантастичен отбор


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини поздрави своите футболисти за добрата им игра им срещу Манчестър Юнайтед и допълни, че резултата в мача на „Олд Трафорд" не е толкова важен. Както е известно, в среща от деветия кръг на Висшата лига на Англия, „червените дяволи" претърпяха истинска катастрофа с 1:6, която е най-голямата загуба в историята на клуба от 1930 година насам. Благодарение пък на победата си, Сити увеличи дистанцията пред своите преследвачи на пет точки.

„Мисля, че след почивката ни беше по-лесно и играхме по-добре. През първите 25 минути Юнайтед имаше инициативата, но те нямаха големи шансове за гол. Сладка е победата, но 6:1 не ме впечатлява като резултат. По-важното е, че победихме един фантастичен отбор, който винаги играе силно на „Олд Трафорд. Не мисля, че са много отборите, които биха победили тук", заяви Манчини за Sky Sports.

Италианският специалист се изказа ласкаво и за Марио Балотели, който отбеляза два от головете на „гражданите" и с добрата си игра даде своя принос за победата.

„Аз се радвам за него, защото попаденията му са много важни, а освен това игра добре", допълва наставника на „гражданите".

„След този мач уваженията ми към Юнайтед нараснаха повече, защото те играха докрай и се опитваха да ни вкарат гол. Показаха отново невероятен манталитет. Ако искаме да достигнем върха като тях, ние ще трябва да придобием техния манталитет", каза още Манчини.

 

92