Венгер: Шамак няма да бъде продаван


Н. Гавазов

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер опроверга появилите се спекулации за възможната продажба на нападателя на националния отбор на Мароко Маруан Шамак и заяви, че няма никакви проблеми с играча, а още по-малко, че обмисля да се разделя с него. Както е известно, Шамак пристигна на „Емирейтс" през юли 2010 година в качеството си на свободен агент от френския Бордо и бе смятан за един от най-опасните нападатели в Европа. Тази си репутация той потвърди в първите си изяви за „артилеристите".

Отбелязвайки 11 гола в 22 мача, Шамак изведнъж понижи формата си и в следващите 31 мача на Арсенал се разписа само два пъти, което породи спекулациите, че ако продължи да се представя по този начин, през януарския трансферен прозорец той ще бъде продаден.

Тези спекулации се засилиха и от добрите изяви на Робин ван Перси, който дори пое капитанската лента на „артилеристите".

„Маруан няма да ходи никъде и аз нямам проблеми с него. Аз това вече го казах преди две седмици и не разбирам, защото отново се повдига тази тема. Не следите ли новините? Той в момента се намира в конкуренция с Робин и освен това, формата му е впечатляваща. Пред него не се появяват много шансове за отбелязване на гол, но светът е пред нас", заяви Венгер за TF1.

 

106