Вермаелен остава в Арсенал до 2015 година


Н. Гавазов

Защитникът на Арсенал Томас Вермаелен подписа нов дългосрочен договор с клуба, съобщава новината официалният сайт на „артилеристите". Белгийският национал се радваше на запомнящ се първи сезон на „Емирейтс" след пристигането си от Аякс през 2009 година, но след това поредица от травми му попречиха да реализира по-пълноценно възможностите си. От началото на сезона той отново е контузен, но очевидно това не е причина Венгер да поиска нов договор, който днес стана факт и според условията в него Томас ще защитава цветовете на Арсенал до 2015 година.

"Аз наистина съм щастлив да подпиша нов договор с Арсенал. Намеренията ми винаги са били да остана тук. Чувствам, че клубът, феновете и треньорът имат голямо доверие в мен и това е една от причините да остана. Арсенал е фантастичен отбор. Имаме невероятни фенове, справяме се добре финансово и играем с някои много талантливи млади играчи. Те ще се развият, а това е много позитивно за бъдещето", цитира официалният сайт на Арсенал думите на Вермаелен.

„Ние сме абсолютно щастливи, че Томас подписа нов дългосрочен договор. Планът ни винаги е бил да подписваме с най-качествените играчи и ние сега направихме точно това", заяви от своя страна Венгер.

 

94