Ливърпул възнамерява да поиска наказание за Евра


Н. Гавазов

Ливърпул ще се бори срещу всяко наказание, което бъде наложено на Луис Суарес, заради обвиненията в расистки ругатни спрямо защитника на Манчестър Юнайтед Патрис Евра по време на равенството 1:1 на „Анфийлд" в събота, съобщава The Guardian. Освен това, мърсисайдци ще поискат френския национал да бъде наказан, заради неверните си твърдения, че е бил обиждан от уругваеца.

Както е известно, по време на историческото дерби Евра и Суарес влязоха в конфликт помежду си, а след двубоя, французинът се оплака в интервю пред родна медия, че поне десет пъти е бил обиждан на расистка основа от играча на Ливърпул.

Футболната асоциация на Англия излезе незабавно с декларация по случая, в която се казва, че започва разследване на инцидента. Днес футболните шефове ще отправят официално запитване до Юнайтед, дали Евра ще подаде официално жалба. Ако все пак защитникът направи това, той ще трябва по някакъв начин да докаже твърденията си, в противен случай ще се сблъска с намерението на Ливърпул да поиска наказание за лъжливи обвинения.

 

88