Джерард: Убедени сме, че може да спечелим място в топ 4


Н. Гавазов

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард смята, че отбора се намира в много добра позиция да си върне статута на отбор от Топ 4. Както е известно, през лятото „червените" привлякоха няколко добри футболисти, което добави сила и дълбочина на тима - нещо, което липсваше през последните години в Ливърпул и макар и хората на Далглиш да загубиха вече два пъти през настоящата си кампания (Б.ред. - срещу Тотнъм и Стоук Сити), равенството 1:1 с рекордьора по титли Манчестър Юнайтед през уикенда дава достатъчно основание на Стиви да твърди, че вярва в бъдещето на „червените".

Както е известно, Джежард отбеляза гол от пряк свободен удар, а Дирк Каут и Джордан Хендерсън изпуснаха изгодни положения да огорчат Давид де Хеа.

„Ние трябва да погледнем какви са перспективите. Играхме срещу най-добрия отбор в лигата и за малко да победим. Това показва до каква степен е силен нашия отбор, а също и защо сме разочаровани - защото не успяхме да вземем трите точки срещу Манчестър Юнайтед. Издържахме на теста и доказахме, че сме сред най-добрите в лигата. Всички сме убедени, че може да спечелим борбата за място в топ 4", цитира Sky Sports думите на Джерард.

 

87