Фърдинанд: Критиците не ме интересуват


Н. Гавазов

Рио Фърдинанд възнамерява да игнорира всякакви слухове за възможен край на кариерата си в националния отбор и подчерта, че е съсредоточен върху доброто си представяне за Манчестър Юнайтед. Както е известно, бързото израстване на Фил Джоунс доведе до спекулации в медиите, че 32-годишният футболист ще има все по-малък принос за успехите на „червените дяволи" и националния отбор на Англия. Срещу Черна гора в квалификационен мач за Евро 2012 Фабио Капело не извика Рио и оправда решението си, че защитникът трябва да играе по-често за клубния си тим.

В събота на „Анфийлд" обаче, Фърдинанд се представи блестящо и бе един от стълбовете в отбраната на Юнайтед, не позволявайки на Луис Суарес да застраши опасно вратата на Де Хеа. В анкета на BBC Sport той получи най-висока оценка от играчите на гостите и показа на практика, че не обръща внимание на спекулациите в медиите.

„Има хора, които ме отписаха много пъти от националния отбор. Аз просто излизам и играя. Уверен съм в способностите си. Кой каквото иска да си пише - не ме притеснява дали е добро или лошо. Да, не бях в отбора на Англия, но аз не съм човек, който само пъшка и се оплаква", заяви за Sky Sports Рио.

 

94