Венгер: Не сме в положение да градим планове


Н. Гавазов

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер сподели своите очаквания от предстоящата среща със Съндърланд, която е част от осмия кръг на Висшата лига на Англия. Според френският специалист, „черните котки" са перспективен отбор, който е в състояние да създаде проблеми на всеки голям тим. Мениджърът на „артилеристите" изрази също така своето безпокойство от увереността на своите футболисти, която не се намира на най-високо ниво след последната загуба на отбора.

„Ние сме концентрирани върху предстоящия двубой, който ще изиграем на наш терен и целта ни е една - да спечелим трите точки. Голяма част от футболистите играха за националните си отбори и болшинството се представиха успешно, но сега е време да се съсредоточат върху играта си за клуба. Освен Диаби, Саня, Вермален и Уилшър, всички останали са в мое разположение. На „Емирейтс" ние играем успешно, но Съндърланд е перспективен отбор, който е в състояние да създаде проблеми на всички големи клубове. Всички наши надежди и планове са свързани с днешния мач. Уверен съм в нашия потенциал, въпреки че в отбора върви процес на преустройство. Поради това сме съсредоточени към най-близките задачи и не сме в положение да градим планове", цитира Standard думите на Венгер.

„Не мога да кажа, че увереността ни се намира на най-високо ниво. Преди двубоя с Тотнъм се намирахме в добра серия, но загубихме, което ни разочарова. При това играхме добре и имахме своите положения. Но сега разочарованието сред лидерите е голямо - аз разговарях с тях и те имат нужда от бързо възстановяване, а това ще стане само с убедителна победа", допълва френският специалист.

 

91