Суарес гори за четири месеца?


Н. Гавазов

Футболната асоциация на Англия (ФА) обяви, че започва разследване на твърденията направени в края на равенството 1:1 между Ливърпул и Манчестър Юнайтед в мач от осмия кръг на Висшата лига. След въпросния двубой, френският ляв бек Патрис Евра заяви пред репортери от родината си, че нападателят на мърсисайдци Луис Суарес е отправил расистки обиди към него.

Според журналист от Canal Plus, бранителят на Юнайтед му се е оплакал, че уругвайският национал „най-малко десет пъти го е обиждал на расистка основа" по време на сблъсъка на „Анфийлд".

„Камерите заснеха всичко, може да се види всичко, но към мен някои думи бяха казани най-малко десет пъти. За подобни неща няма място през 2011 година. Реферът също чу за какво става дума", заяви Евра.

От Ливърпул побързаха да защитят Суарес, позовавайки се на твърденията на нападателя.

„Ние разбрахме за тези твърдения 20 минути след последния съдийски сигнал, когато мениджърът бе помолен да отиде в офиса на рефера. Първото нещо, което направихме бе да разговаряме със Суарес и той отрече да е говорил подобно нещо", заяви говорителят на мърсисайдци.

„ФА тази вечер получи сигнал за инцидент, който се е случил по време на мача между Ливърпул и Манчестър Юнайтед. Реферът Андре Маринър е наясно със ситуацията и впоследствие е отразил това в своя доклад. ФА започва разследване на въпроса", се казва в официално изявление на футболните шефове.

Тази новина със сигурност вече е предизвикала тревоги на „Анфийлд", защото ако се окаже, че уругваецът в действителност е отправил расистки обиди към Евра, според правило Е3 и Е4 от дисциплинарния правилник, Суарес може да бъде дискавлифициран за 112 дни и също така да отнесе солидна глоба.

 

84