Далглиш: Юнайтед е еталон за подражание


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш призна, че Манчестър Юнайтед е създал съвременен еталон за успех, но същевременно и настоя, че статуквото трябва да бъде разрушено. Както е известно, шотландецът изигра голяма роля в това мърсисайдци да се превърнат в доминираща сила през 70-те и 80-те години, но в момента нещата са обърнати и дългогодишният враг Юнайтед се превърна в доминираща сила и техния траен успех доведе до там, рекордът от спечелването на 18 титли от страна на Ливърпул да бъде задминат.

Завръщането на Далглиш на мениджърския пост през януари повдигна очакванията, че пропастта между двата отбора ще бъде преодоляна съвсем скоро и добро предзнаменование за това е победата над историческия съперник с 3:1 на „Анфийлд" през март.

„Няма какво да се лъжем - те са в позиция, в която всеки иска да бъде и това е първото място в лигата. Няма как да спорим за това, защото и ние искаме да бъдем там. Но няма смисъл и да завиждаме. Те са определили един стандарт за всички останали, който трябва да бъде следван и надминат и това е предизвикателство за нас - ще опитаме да направим всичко възможно да успеем. Конкретно за утрешния мач имаме възможност да намалим разликата и трябва да го направим. Те са фантастичен отбор, изключително успешен футболен клуб и ние знаем, че ще бъде много труден мач", призна за Sky Sports Далглиш.

 

94