Далглиш: Сметки със Сър Алекс? Няма такова нещо


Н. Гавазов

В навечерието на съботният мач срещу Манчестър Юнайтед, мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш заяви, че няма никакви лични сметки за уреждане със Сър Алекс и той се интересува само от едно нещо - успех в предстоящият двубой между двата исторически съперника. Както е известно, отношенията между двамата родени в Глазгоу шотландски специалисти имат повече от 20-годишна история, започвайки от периода, когато Далглиш за първи път оглави клуба от „Анфийлд Роуд". По ирония на съдбата, именно срещу Манчестър Юнайтед и Сър Фъргюсън в турнира за Купата на Англия Кени започна вторият си период начело на мърсисайдци, когато бе повикан да спасява отбора след уволнението на Рой Ходжсън.

Отстъпвайки тогава с 0:1, Ливърпул по-късно взеха реванш с 3:1 през март в мач от Висшата лига на Англия, но както обясни Далглиш, в срещата с неговия съотечественик няма лична конкуренция и единствено, което иска е неговият отбор да спечели трите точки.

„Няма никакви лични сметки за уреждане, нито индивидуално съревнование, защото отдавна не се състезаваме. Единственото, на което сме в състояние да повлияем това е подготовката на отбора за мача и най-важното е - съревнованието на тима на полето. Лична статистика срещу Сър Фъргюсън? Аз нямам ни най-малка представа за това, какъв е резултата и в действителност изобщо не се вълнувам от това. Съревновава ме се с него защото в събота двата отбора се срещат и нищо повече", заяви Далглиш за ВВС.

 

106