Арсенал изкушава Ван Перси с по-висока заплата


Н. Гавазов

Арсенал ще направи всичко по силите си, за да задържи Робин ван Перси на „Емирейтс", съобщава новината The Express. Според изданието, главният изпълнителен директор на клуба Иван Газидис възнамерява да започне преговори с холандеца, както и с други играчи, чийто договори изтичат през 2013 година, като Тео Уолкът и Томас Вермален, като целта е да не се допусне ситуацията със Самир Насри, който бе продаден под трансферната си стойност на Манчестър Сити през това лято.

Ван Перси започна много силно сезона, въпреки неблагополучията на отбора си и вкара пет гола, а втори в списъка на голмайсторите е Уолкът, който намери мрежата три пъти.

Според информацията, ръководството на Арсенал възнамерява да изкуши холандеца с четиригодишен договор и безпрецедентната за клуба седмична заплата от 90 000 паунда, но въпреки това, преговорите могат да се окажат по-трудни, отколкото се предполага, след като Ван Перси отказа да ги започне преди да е завършил настоящия сезон и възнамерява да оцени какви са възможностите през лятото.

 

105