Този път Хъл – Арсенал ще мине без изненади


.

Един от първите изненадващи резултати във Висшата лига през този сезон дойде на 27 септември, когато на “Емирейтс” Хъл Сити победи Арсенал. По това време “тигрите” бяха един от най-стабилните отбори и логично бяха в първата шестица.

Добрата им форма продължи още известно време, но с наближаването на коледа спадна. Най-тежкия момент за Тони Пулис бе на Боксинг дей, когато при 0:4 от Ман Сити на полувремето той чете конско на играчите си в центъра на терена. В крайна сметка двубоят завърши 1:5. От тогава последваха загуби от намиращите се в отлична форма Астън Вила и Евертън  и Хъл вече е 8-ми с 27 точки, от което следва, че се нуждае от още около 13, за да остане със сигурност в елита.

Арсенал пък продължи с непостоянството си и записа паметни победи над Манчестър Юнайтед и Челси и евтини загуби като тази от Стоук. Сега “топчиите” са в люта битка с Астън Вила и Евертън за 4-ата позиция. Последните мачове на  момчетата на Арсен Венгер не са толкова лоши като след равенството 2:2 с Астън Вила те постигнаха две победи – над Портсмут и Болтън с по 1:0.

В историята Хъл Сити и Арсенал са се срещали едва 6 пъти. През 1913/1914 и 1914/1915 те са заедно в тогавашния втори ешелон и си разменят по 1 победа на терена на “тигрите”.

Хъл Сити се подсили в този трансферен прозорец. Най-вече класата на тима се увеличи в нападение, където Кевин Килбейн получи вече разрешение заигра, а Манучо, който е преотстъпен от Манчестър Юнайтед чака такова. От контузии са възстановени Браун, Доусън и Гарднър. Браян Хюз обаче е аут за срещата. Камил Заяте е наказан за натрупани картони. Най-лошо обаче е положението с Джордж Боатенг. Той е с тежка контузия в коляното.

Арсенал има доста проблеми с контузени. Трайно отсъстват Фабрегас, Росицки и Уолкът. Едуардо още не е готов за мач от Висшата лига, а Силвестър и Галас са аут поне до края на месеца. Сонг може да се върне в състава, ако мине късните физически тестове.

Засега във Висшата лига Арсенал има 4 победи като гост, а Хъл само 3 у дома. “Топчиите” трябва да избегнат и трета поредна загуба от новак в елита

Последни 5 мача:

Хъл Сити: ПЗРЗЗ
Арсенал: ПППРР

Прогноза – 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
37