Беркамп: На Арсенал не му достига футболист, който да вкарва


Н. Гавазов

Денис Беркамп смята, че на неговия бивш клуб Арсенал не достига класен централен нападател и според неговото мнение, Робин ван Перси на когото треньорския щаб разчита, не може да бъде определен като такъв. Както е известно, за 11 години с фланелката на „артилеристите", Беркамп спечели с „артилеристите три титли във Висшата лига и четири пъти Купата на Англия. В момента 42-годишният холандец работи като треньор в друг свой бивш клуб - Аякс.

Една от причините, според която в момента Арсенал заема 15-то място в таблицата за класиране, Беркамп вижда в отсъствието на истински голмайстор. Денис смята, че неговият сънародник Робин ван Перси няма нужната подкрепа.

„Ако погледнем Ван Перси, няма съмнение, че той е атакуващ футболист, но ще е по-добре да бъде използван на моята стара позиция ( втори нападател, атакуващ от дълбочина). Не им достига футболист, който може да вкарва. Вместо това, те сега играят с един допълнителен полузащитник, което не е достатъчно срещу големите отбори", заяви Беркамп в интервю за Daily Mail.

 

86