Рейна: Ливърпул щеше да изпадне с Бенитес


Н. Гавазов

Вратарят на Ливърпул Пепе Рейна призна, че Ливърпул е щял да изпадне от Висшата лига, ако Рафаел Бенитес е продължил да заема мениджърския пост в клуба. Според стражът на „мърсисайдци", през последните дни на испанския специалист на „Анфийлд", атмосферата в съблекалнята изобщо не е била добра и на практика, отборът е бил разделен на два лагера.

„Когато Бенитес напусна Ливърпул, аз знаех, че това е най-доброто време за него да го направи. Никога не е приятно един мениджър да си тръгва, но понякога се стига до момент, в който методите на работа на един треньор спират да дават резултат. Бях тъжен, защото е неприятно за един мениджър да загуби работата си. Но това беше най-доброто решение за клуба", заяви Рейна в интервю за The Mirror.

"Разбрах, че имаме проблеми, когато загубихме от Еспаньол в мач от подготовката ни за новия сезон. Можеше да паднем и по-лошо. Тогава си помислих, че с тази игра ще изпаднем от Висшата лига на Англия. Атмосферата не беше добра и на практика мениджърът беше изтървал нещата. Тогава при нас имаше играчи, които подкрепяха Рафа, но имаше и други, които не бяха много щастливи с него, по различни причини. Най-големият проблем беше, че загубихме важни играчи като Алонсо, Крауч и Пенант, а така и не ги заменихме. Тези, които идваха при нас, не бяха на нивото на онези, които напускаха", допълва вратарят на Ливърпул.

 

92