Ван Перси не е сигурен за бъдещето си


Н. Гавазов

Робин ван Перси призна, че той не знае как ще се развие кариерата му, въпреки че що се отнася до Висшата лига на Англия, той смята, че това е най-доброто първенство в света и не вижда причина да напусне Англия. Както е известно, спекулациите за бъдещето на холандеца се появиха през миналия месец, кого той обяви, е не бърза да удължава договора си с Арсенал, който изтича през 2013 година.

Ван Перси даде ясно да се разбере, че се чувства щастлив в Арсенал, а от своя страна Венгер настоя, че няма място за притеснения, защото две години във футбола са много време.

Лошата форма на Арсенал през този сезон все пак подхраниха предположенията, че Ван Перси може да реши да последва играчи като Фабрегас и Насри в търсене на трофеи.

"Не знам какво ще правя, не мога да предвидя бъдещето си. Всеки пише сам собствената си история и едва след това може да се види какво се е случило", коментира той пред вестник Таймс. Не знам. Едно нещо , което може да се види, е че когато дойдох в Арсенал, веднага победихме Сити. Но в последните години доста неща се случиха в Англия. Все пак мисля, че Висшата Лига все още е най-доброто първенство на света и ми дава всичко, от което имам нужда", заяви Ван Перси за The Times.

Холандецът също така подчерта, че не е негова работа да съди трансферната политика на Арсен Венгер и събитията от това лято.

"Не съм технически директор или треньор и нямам мнение по въпроса", каза още играчът.

 

80