Бък: Намерихме нашия Сър Алекс


Н. Гавазов

Президентът на Челси Брус Бък заяви в интервю за BBC Sport, че Андре Вилаш-Боаш може да остане като мениджър на клуба от „Стамфорд Бридж" за следващите 15 години. Както е известно, португалският специалист е седмият наставник от началото на ерата на Роман Абрамович, но Бък е убеден, че най-накрая Челси е успял да намери своя Сър Алекс Фъргюсън.

Мениджърът на Юнайтед ще отпразнува 25-годишнината си откакто пое управлението на шампионите, докато Арсен Венгер през миналата седмица отбеляза 15 години от началото на работата си с „артилеристите".

„Ние винаги сме завиждали на Арсен Венгер и Сър Алекс Фъргюсън за тяхното дълголетие в Арсенал и Манчестър Юнайтед, но не трябва да се стремим към това, водени само идеята, че Челси трябва да има подобен мениджър. Ако има такъв, той трябва да бъде точния човек за тази работа и да работи 10 или 15 години на този пост. В светлината на възрастта на Андре, аз мисля, че той може да бъде този човек", заяви Бък за BBC Sport.

"Всеки си мисли, че неговата възраст се явява недостатък, но аз смятам, че това не е така. Той наистина знае как да се държи с играчите и е много организиран човек, който наистина разбира от футбол", допълва президентът на Челси.

 

100