Невил: Справедливостта трябва да възтържествува


Н. Гавазов

Капитанът на Евертън Фил Невил се надява, че справедливостта трябва да възтържествува и спорният червен картон на Джак Родуел в 216-то мърсисайдско дерби ще бъде отменен и съотборникът му няма да бъде наказан. Както е известно, в продължение на два дни реферът в мача Мартин Аткинсън е подложен на тежка критика в медиите, заради изгонването на 20-годишният футболист само 23 минути след началото на мача, с което наклони везните в полза на Ливърпул, който в крайна сметка спечели мача с 2:0.

Днес Евертън обжалва наказанието и Невил се надява, че Аткинсън ще има доблестта да признае своята грешка, което в крайна сметка ще доведе до отмяна на картона на младия полузащитник.

„Надявам се, че разумът ще надделее и картонът ще бъде отменен. Това беше едно лошо решение. Не искам да обвинявам реферите, защото те имат много трудна работа и точно сега те нямат нужда да им казвам, че са сгрешили, но това е един горчив хап за преглъщане, защото загубихме точно заради червения картон на Родуел", цитира Sky Sports думите на Невил.

 

97