Венгер: Нереално е да мислим за титлата


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази разочарованието си от вчерашната загуба с 1:2 от Тотнъм на „Уайт Харт Лейн" в среща от седмия кръг на Висшата лига на Англия и призна, че в момента никой в отбора не мисли за спечелване на титлата, а за по-реални неща. Както е известно, след седем изиграни мача в първенството „артилеристите" записаха само две победи, а поражението от „шпорите" ги остави на 15-то място в класирането с актив от седем точки.

„Разочарован съм...През първото полувреме не бяхме толкова сковани и дори при такава игра създадохме четири положения за отбелязване на гол. След почивката намерихме себе си, но не бяхме достатъчно целеустремени и позволихме на съперника си отново да играе техния си футбол. Сега просто не ни достига увереност в силите и сме длъжни да се научим да удържаме резултата в тези случи, когато той ни устройва", заяви Венгер за Sky Sports.

„Разочарован съм и от първия гол на Тотнъм, защото имаше игра с ръка. Удивен съм какво направи в тази ситуация страничния съдия. За подобно нещо можеше да се покаже жълт картон, а техния играч вече имаше един", допълва френският специалист.

„В момента не мисля за спечелване на титлата. Смятам, че трябва да насочим вниманието си към по-реални цели и да се приближим към отборите, които се борят за място в Шампионската лига. Нереално е да мислим, че можем да спечелим шампионата, защото изоставаме от Манчестър Юнайтед и Сити с 12 точки. По-реално е да се постараем да подобрим сегашното си положение", завършва Венгер.

 

100