Сър Алекс: Изградих отбор на принципите на саможертвата и приятелството


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви, че той може да остане начело на „червените дяволи" още четири години. Както е известно, легендарният шотландец заема длъжността в продължение на четвърт век и неговата кариера е белязана с най-големите успехи на клуба от „Олд Трафорд", сред които и това, че историческият съперник Ливърпул бе изпреварен по брой на титлите в Англия, а Юнайтед се превърна в най-успешния клуб на Острова.

Спекулациите около бъдещето на Сър Алекс продължават да вилнеят, въпреки че мениджърът винаги е твърдял, че ще остане на горещия стол толкова дълго, колкото сметне за необходимо и докато изпитва удоволствие от работата си.

Той може да наближава своята 70-годишнина, но това не безпокои шотландеца, който призна, че може да остане на този пост до 2015 година.

„Имам още три или четири години. Аз се чувствам добре и когато си тръгна, ще оставя един млад отбор, който ще продължи да жъне успехи и при моя наследник", цитира Sky Sports думите на Сър Алекс.

„Всичко е въпрос на отборен дух. В един мач ми трябват осем играчи да са във форма. Ако останалите трима не са в най-доброто си състоянието, не е проблем. Останалите осем ще свършат работа. Това е отборът, който изградих - на принципите на саможертвата и приятелството", допълва легендарният мениджър.

 

92