Евертън е заплашен от дисциплинарно наказание


Н. Гавазов

Евертън е изправен пред опасността да бъде разследван от страна на Футболната асоциация на Англия (ФА) за това, че по време на вчерашната среща с Ливърпул на „Гудисън Парк" запалянковците на "сините" хвърляха по противниковите играчи различни предмети като монети, бонбони, бутилки и други неща. Особено потърпевш бе нападателят на „мърсисайдци" Луис Суарес, който чрез симулация заблуди съдията и в резултат Джак Родуел от домакините видя червения цвят на картона.

Както потвърдиха от ФА, след като бъде получен доклада на главния съдия в мача Мартин Аткинсън, всички инциденти ще бъдат разгледани много внимателно и след това ще бъдат предприети нужните действия спрямо Евертън, включващи в себе си дисциплинарни наказания.

И ако такива постъпки не намират никакво оправдание, то все пак можем да разберем чувствата на феновете на „карамелите" - след като началото на мача бе характерно с равностойна борба от страна на двата отбора и срещата обещаваше да бъде оспорвана, след симулацията на Суарес и изгонването на Родуел, картината на „Гудисън Парк" се промени и характерът на двубоя придоби друга, непривлекателна посока.

Неадекватните действия от страна на Аткинсън продължиха в същия дух - реферът игнорира далеч по-сериозни нарушения от страна на „червените" в сравнение с футболистите на Евертън, а такива ситуации не липсваха, както и спорни положения, които бяха присъждани постоянно в полза на тима от „Анфийлд".

„Изгонването на Родуел уби играта. Разочарован съм от картона на Родуел и дузпата срещу нас и имам всички основания да задам въпроса: „Защо?", заяви след мача наставника на „карамелите" Дейвид Мойс, който през миналия сезон бе глобен с 8 000 паунда, за това че едва не се нахвърли с юмруци към Аткинсън в края на срещата с Манчестър Юнайтед.

 

96