Венгер: Искам да направя от Арсенал най-добрия клуб в света


Н. Гавазов

Арсен Венгер заяви, че амбицията му е да направи от Арсенал най-добрия клуб в света. Това признание на френския специалист идва в навечерието на дербито на Северен Лондон, в което „артилеристите" ще се изправят срещу Тотнъм на „Уайт Харт Лейн". Мениджърът, който не е печелил трофей през последните шест години е убеден, че съвсем скоро и това ще се случи.

„Визията ми е да направя този клуб най-добрия в света. Това може да стане само чрез ценностите и традициите вложени в нашата игра и аз съм много горд, че го правя и ще се опитам да продължа да го правя. Искам да дам най-доброто от себе си и да постигна целите си", заяви Венгер за ВВС Sport.

На въпрос за това, колко време му е необходимо да направи това, френският специалист отговори:

„Надявам се, това да се случи в живота ми. Вие може би ще ми кажете, че ще ми се наложи да живея прекалено дълго...Аз не знам. Но наистина ще дам всичко според силите си да постигна това. Когато при мен нещо не се получава, аз съм много тъжен, подобно на това, когато имахме лош старт на сезона", допълва мениджърът на Арсенал.

Изказването на Венгер идва в момент, когато според мнозина специалисти отборът се намира в най-лошия си период от управлението му и все по-нарастващото недоволство срещу наставника от страна на феновете. Въпреки това, през седмицата най-големият акционер Стан Крьонке наруши мълчанието си и даде доверието си на французина, който благодари на американския предприемач за публичната подкрепа.

„Няма никаква причина за паника. Това не решава проблемите. Аз съм благодарен на Стан за това, че той е уверен в способностите ми да решавам нашите проблеми, защото във футбола винаги е трудно. Щастлив съм, че прекарах 15 години в този клуб. Живея с настоящето и бъдещето и не обичам да гледам назад. Използвам историята, за ставам по-добър. Това е, което аз желая", завършва Венгер.

 

91